Bartomeu Crespí recita Llompart

Aquest divendres, 15 de febrer, a les 20h, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Sineu, es durà a terme un acte poètic a càrrec de Bartomeu Crespí, que recitarà poemes de l’escriptor i poeta Josep M. Llompart.

Recordem que el Gover va declarar el 2018 com Any Josep M. Llompart per commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l’escriptor mallorquí, coincidint amb el 25 aniversari de la seva mort. Llompart va destacar com a escriptor, poeta, editor, crític, articulista, assagista, traductor, docent i activista cultural. L’escriptor va rebre diferents reconeixements al llarg de la seva vida. La seva poesia fou premiada amb els guardons de més prestigi de les lletres catalanes, com el Premi a la Crítica Serra d’Or de poesia i el premi Lletra d’Or, així com el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya d’assaig, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Bartomeu Crespí és un jove nascut a Pòrtol l’any 1994; llicenciat en Filosofia, va començar a recitar en una activitat de l’institut, “Poeta del Mes”, ara fa uns 10 anys. Des de llavors, no ha aturat: recita poemes seus i d’altres poetes i durant l’any Llompart ha fet recitals a diversos centres de secundària de Mallorca i per institucions culturals a diversos pobles, com Pòrtol, Sóller, Búger o Pollença.

Rafel Crespí en farà la presentació, parlant de “El meu Josep Maria Llompart”. Som molts els sineuers que recordam amb afecte en Crespí, filòleg, professor i escriptor, de la nostra època al Berenguer d’Anoia, centre on encara avui en dia treballa.

Introduirà l’acte Victòria Riutort.