L’Orquestra Simfònica interpretarà tres concerts amb el lema “Solcant l’aire” per commemorar l’Any Llompart

La directora general de Cultura, Joana Català; el gerent de l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB), Pere Bonet i el director titular de l’OSIB, Pablo Mielgo, han presentat el concert que farà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears el 14 de setembre en el Teatre Principal de Palma, i dos concerts de cambra a Eivissa i Menorca el 12 i 20 d’octubre, respectivament. Són tres concerts amb el lema “Solcant l’aire” per commemorar el 25 anys de la mort de l’escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña.

El 14 de setembre a les 20:30, el públic podrà gaudir d’un concert molt emotiu en el Teatre Principal de Palma. La Simfònica interpretarà obres de compositors mallorquins i catalans com “Rapsòdia”, “Festes” i “Calma a la Mar” (Suite Mallorca)  de Baltasar Samper; “El castell d’Iràs i no tornaràs” de Jaume Mas i Porcel; “Bric a Brac” de Xavier Montsalvatge i “Intermezzo” (Goyescas) d’Enrique Granados. Marta Cuesta Garcias, Joan Manel Cirer i Miquel Àngel Torrens Llabrés seran el solistes que recitaran alguns dels poemes més rellevants de Josep Maria Llompart com: “Camí florit” ; “Petita història familiar” ; “Primavera” ; “ S’estimaren (…)” ; “Per a una música de Chopin” “Camí de perfecció”…., entre d’altres.

Aquest concert es repetirà en format de cambra al “Club Diario d’Eivissa” el 12 d’octubre i a la Sala Noble del Palau de Can Saura, Menorca el 20 d’octubre, a les 20:00h ambdós concerts, en el qual es llegiran aquests textos de J.M. Llompart.

Aquests tres concerts s’emmarquen en l’Any Llompart. La declaració institucional de l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart té l’objectiu de commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l’escriptor i activista mallorquí durant tot l’any amb un ampli programa d’activitats impulsat conjuntament per les entitats i institucions implicades.

És voluntat del Govern de les Illes Balears commemorar la figura de Josep Maria Llompart, com a reconeixement a la persona i en gratitud a la seva trajectòria.