Curs ‘Josep M. Llompart, escriptor compromés amb la llengua i cultura catalanes’

Convocatòria

Josep M. Llompart, escriptor compromès amb la llengua i cultura catalanes

Curs 2018-2019

Esdeveniment 15865

8 hores – 100 places

Mallorca

Presencial

Servei de Normalització Lingüística i Formació

10 a 24 d’octubre de 2018

 

Línia estratègica

Millora de les competències lingüístiques

 

Destinataris

Professorat i mestres de català d’educació infantil, primària i secundària

 

Criteris de selecció

Si el nombre de sol·licituds supera el de places oferides, els criteris de selecció seran, per aquest ordre:

1. L’ordre de preferència que figura a l’apartat de DESTINATARIS
2. L’ordre d’inscripció

Objectius

Reconèixer la figura i trajectòria de l’escriptor i activista mallorquí. Valorar el compromís de Josep M. Llompart amb la llengua, la cultura i la política. Apreciar la tasca d’ajuda i dinamització dels escriptors en llengua catalana. Descobrir l’obra poètica de Josep M. Llompart sense oblidar el seu vessant crític i historiador. Donar orientacions per treballar la figura de Josep M. Llompart a l’aula.

Continguts

Primera conferència: Josep M. Llompart, una vida entre la poesia i el compromís Segona conferència: Josep M. Llompart, l’última nit de cap d’any
Taller: Jugam amb Llompart

Metodologia

Cicle de conferències i taller

Lloc

Teatre Municipal Mar i Terra. Carrer Sant Magí, 89, 07013 – Palma

Horari

Els dies 10, 17 i 24 d’octubre de 2018, de 17.30h a 20.00h.

Inscripció

Podeu fer la inscripció de dia 11 a dia 18 de setembre de 2018 de la manera següent:

1. Entrau al Portal del personal https://www.caib.es/pfunciona. El professorat que no disposi de compte d’usuari no podrà accedir al Portal del Personal. Si teniu problemes per accedir al portal podeu trobar informació a http://weib.caib.es/Suport/solicitud_email/sol_email_.htm. Al menú principal de l’esquerra trobareu Formació dels DOCENTS. Clicau Sol·licitud cursos i seleccionau D.G. DE F. PROFESSIONAL I F. DEL PROFESSORAT.

2. Us sortirà la llista de totes les activitats. Clicau a l’apartat INSCRIU-TE de l’activitat i emplenau tots els camps del formulari de la sol·licitud. Actualitzau les dades d’acord amb la vostra situació actual si escau, especialment el centre de destinació, el correu electrònic i el telèfon (millor un mòbil) ja que seran les dades de contacte per gestionar la inscripció i la llista d’espera.

3. La llista d’admesos provisional es publicarà dia 19 de setembre de 2018. Podreu consultar si heu estat admesos cercant aquesta activitat al Portal del personal, al menú de l’esquerra Formació dels DOCENTS, Sol·licitud cursos seleccionant D.G. DE F. PROFESSIONAL I F. DEL PROFESSORAT. La llista d’espera, si escau, es publicarà també a la mateixa pàgina.

4. Una vegada que hagi sortit la llista, si estau admesos, cal que confirmeu la vostra assistència de dia 19 a dia 26 de setembre de 2018 a l’apartat Confirma cursos, dins del menú Formació dels DOCENTS. La no confirmació dins aquest termini implicarà la pèrdua de plaça.

IMPORTANT: si una persona confirma i no participa en l’activitat sense una causa justificada, les sol·licituds de participació en altres activitats formatives del mateix curs escolar seran les darreres que es tindran en compte.

Avaluació i certificació

Assistència obligatòria al 100% de la durada del cicle

Coordinació i informació

Tomàs M. Oliver Colom (tmolivercolom@dgfpfp.caib.es)

Formadors

Cèlia Riba Viñas

Cèlia Riba és professora jubilada de Llengua i literatura catalanes a Secundària. Ha treballat al Termcat, Centre de Terminologia, ha fet de professora associada a la UIB. També ha fet diverses incursions en la literatura de creació per a infants: contes, poemes i obres de teatre. De Josep Maria Llompart i en col·laboració amb Gabriel Janer Manila, ha tingut cura de la “Poesia Completa” publicada el 1999. Actualment s’encarrega de l’Arxiu Llompart-Viñas.

Gabriel Janer Manila

Gabriel Janer Manila és doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, catedràtic d’Antropologia de l’educació a la Universitat de les Illes Balears i escriptor. Exerceix de professor universitari, traductor (de l’italià Gianni Rodari) i gestor cultural. L’any 1967 es dóna a conèixer amb “L’abisme”, Premi de novel·la Ciutat de Palma. D’aleshores ençà la seva producció novel·lística és contínua i extensa.

Vers endins

Glòria Julià i Víctor Leiva són membres del grup Vers endins. Es dediquen a musicar poesia de diferents autors en llengua catalana. Víctor Leiva és músic professional i Glòria Julià, a part, es dedica també a la docència. Enguany ambdós han representat arreu del territori de parla catalana l’espectacle “Ocellada”, un homenatge a Llompart.

Àrea: Llengua i literatura catalana

Modalitat: Activitat puntual de formació